PwC zoekt meer dan duizend data scientists

Professional services gigant PwC (al lang niet meer een 'accountantskantoor') neemt ruim 1000 data-scientists in dienst om in de komende twee jaar de M&A-adviespoot te versterken.

Uit de plannen van PwC moge eens te meer blijken, hoe de bemensing van de (grote) kantoren verandert door de opkomst van nieuwe technieken.

Bij de ‘deals’ waarbij PwC assisteert gaat het vaak, denk aan due diligence onderzoeken, om het analyseren van enorme hoeveelheden data. Ook bij het bepalen van de waarde van een overname- of fusiekandidaat en bij ingewikkelde fiscale constructies is big data analyse tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld.

Inmiddels heeft PwC al ruim 500 datawetenschappers op de loonlijst staan – volgens de Financial Times wil de organisatie dat aantal de komende twee jaar meer dan verdrievoudigen.

ft.com

__________________________________________________________________________________  

Bezoek Big Data Day op 30 maart 2016 – Eindelijk praktische antwoorden
Big Data & Analytics verandert continu uw werk. Ruim 85 procent van de financials wil daarom verregaand investeren in deze capaciteit. Maar hoe begint u? Hoe werkt het? Wat kost het? U ontdekt het op 30 maart 2016 tijdens Big Data Day, een uniek event voor CFO’s en controllers. Leer via praktijkvoorbeelden en verhalen van top experts hoe u Big Data & Analytics succesvol toepast. Zij helpen u om het laag hangende fruit direct te plukken. Schrijf u nu in.

__________________________________________________________________________________   

Gerelateerde artikelen