Private equity-markt veert op

Het aantal overnames met private equity-partijen is in het derde kwartaal met 28% gestegen. Dit blijkt uit het derde-kwartaalrapport van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. De fusie- en overname activiteit in de private equity-markt is nu twee kwartalen op rij toegenomen. Hierdoor lijkt voor het eerst sinds de zomer van 2007 de neerwaartse trend gekeerd.

De toename van het aantal private equity (PE) deals is opvallend omdat het totaal aantal deals is afgenomen van 102 deals in het tweede kwartaal naar 66 deals in het derde kwartaal. Hierdoor is het aandeel van de PE bedrijven op de fusie- en overnamemarkt sterk toegenomen. Van alle deals die in het derde kwartaal zijn gesloten was bij 35 procent een PE-partij betrokken.

Uit het rapport blijkt dat bij meer dan 90 procent van de PE-deals het PE-bedrijf de overnemende partij was. In het tweede kwartaal gold dit voor 79 procent van de PE-deals. Desondanks is de grootste PE-deal een exit. Voor €1,7 miljard verkochten BC Partners en Electra Private Equity hun aandeel van 40 procent in Baxi Group aan De Dietrich Remeha.

Gerelateerde artikelen