Private bank InsingerGilissen opent haar deuren

Vanaf vandaag gaan twee van de oudste private banken van Nederland, Insinger de Beaufort (1779) en Theodoor Gilissen (1881), samen verder als InsingerGilissen Bankiers N.V.

Na goedkeuring van de toezichthouders, waaronder De Nederlandsche Bank en de ECB, vond afgelopen weekend de migratie naar één bancair platform en één merk plaats. De fusiebank is gevestigd in het pand van Insinger de Beaufort aan de Amsterdamse Herengracht (zie foto). 

Door de samensmelting ontstaan er schaalvoordelen, kan er extra worden geïnvesteerd in systemen, ontstaat er meer ruimte voor innovatie en profiteren bestaande én nieuwe cliënten van een groter aanbod aan private banking diensten en producten.

“Een bank van vlees en bloed, waarin de menselijke maat nog steeds centraal staat. Met onze manier van private banking, gericht op persoonlijke aandacht en diepgaand contact, reduceren we onzekerheid, begeleiden we cliënten en hun families gedurende hun hele leven in het oplossen van vermogensvraagstukken en helpen we hen om hun vermogen zeker te stellen”, aldus Peter Sieradzki, CEO van de nieuwe combinatie.

Door het bundelen van de krachten van Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen ontstaan er nieuwe kansen voor cliënten op het gebied van beleggen, wordt de toegang tot netwerken vergroot en worden nieuwe technologieën ontsloten die in dienst staan van zowel cliënten als hun private bankers. Zo ontstaat er nog meer ruimte om de essentie van het private banking vak te versterken. “Persoonlijke aandacht voor onze cliënten in een snel veranderende, complexe wereld, waarin anonimiteit vaak overheerst, heeft hierbij hoogste prioriteit. Waar de gemiddelde private banker zo’n 300 cliënten onder zijn hoede heeft, zijn dit er bij onze bankiers van InsingerGilissen een factor drie tot vier minder”, aldus de CEO.

Gerelateerde artikelen