Politie neemt administratie accountantskantoren in beslag in witwasonderzoek

Vrijdagochtend heeft de politie in Brabant invallen gedaan in een witwasonderzoek. Op negen plaatsen is een doorzoeking gedaan en bij zeven accountantskant

De politie is in Noord-Brabant bij een groot onderzoek naar witwaspraktijken op tientallen kilo's cocaïne gestuit. Ook werden MDMA en chemicaliën voor synthetische drugs aangetroffen en een behoorlijke hoeveelheid geld.

In negen bedrijven en woningen is huiszoeking gedaan. Daarnaast is bij zeven accountantskantoren de administratie in beslag genomen. De politie voerde de actie uit op adressen in Sprundel, Raamsdonksveer, Made, Drimmelen, Kaatsheuvel, Geertruidenberg, Oosterhout en Hank.

De politie vermoedt dat verdachten van het witwassen gebruikmaakten van de diensten van de kantoren. De politie weet niet of de accountants op de hoogte waren van de witwaspraktijken. Er is nog niemand aangehouden.

Het onderzoek richt zich op een stratenmakersbedrijf. De politie verdenkt criminelen ervan dat ze grote sommen zwart geld aan dat bedrijf verstrekten. “Via slinkse weg zorgden ze ervoor dat dit geld weer via het stratenmakersbedrijf bij hen terechtkwam'', aldus een politiewoordvoerder.

De politie zette honden in die gespecialiseerd zijn in het opsporen van geld. Hoeveel geld precies is gevonden, is nog onduidelijk.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen