Phillips-Van Heusen neemt Tommy Hilfiger over

De Amerikaanse kledingproducent Philips-Van Heusen Corp. (PVH) neemt voor ca. 2,2 miljard euro branchegenoot Tommy Hilfiger over. Verkopend investeerder Apax krijgt een aandeel van 15 procent in het nieuwe bedrijf. Tommy Hilfiger heeft op het moment haar hoofdkantoor in Amsterdam.

Van de overnamesom moet 1,942 miljard in cash worden betaald. Met een gezamelijke jaaromzet van naar schatting 4,6 miljard dollar wordt PVH met Tommy Hilfiger een grote speler, met in de portefeuille ook nog merken als Arrow, Izod en Calvin Klein. Eerder overwoog Apax het bedrijf naar de beurs te brengen. In 2006 werd Tommy Hilfiger van de beurs gehaald voor een bedrag van $1,6 miljard; destijds de grootste transactie in de mode-industrie.

Fred Gehring, CEO van Tommy Hilfiger stelt in een verklaring erg blij te zijn met de synergievoordelen. “We zijn erg blij dat we onze krachten kunnen verenigen met PVH, een van de beste kledingbedrijven ter wereld,” zegt hij in een verklaring. “De schaal van het gecombineerde bedrijf in de VS zal duidelijke voordelen opleveren voor beide bedrijven, terwijl de internationale aanwezigheid van Tommy Hilfiger PVH kan helpen andere merken internationaal op de markt te brengen.” PVH verwacht dankzij de overname jaarlijks zo’n 40 miljoen aan kosten te kunnen besparen.

Oprichter en naamgever Tommy Hilfiger zelf blijft aan als hoofdontwerper voor het merk Tommy Hilfiger. Fred Gehring krijgt een functie als CEO van de internationale operaties van PVH en gaat deel uitmaken van de directie.

De omzet van Tommy Hilfiger over het fiscale jaar 2009 –dat afloopt op 31 maart- komt naar verwachting uit op 2,25 miljard dollar. Het bedrijf heeft wereldwijd 1000 winkels.

Gerelateerde artikelen