Pensioenfondsen eisen minder toezicht

Pensioenfondsen maken zich druk over strengere eisen voor hun under performing bestuurders.

Pensioenfondsen de noodklok over een stapeling van regels die op hen afkomt vanuit De Nederlandsche Bank (DNB). De toezichthouder “hindert pensioenfondsen bij wat hun nu te doen staat: besturen in het belang van de deelnemer”, reageert de koepel van pensioenfondsen op DNB.

De directe aanleiding is de uitleg die DNB geeft aan de regels over wie er door de toezichthouder getoetst moet worden op geschiktheid. Volgens de Pensioenfederatie levert dat veel extra kosten en werk op. Ook de eisen bij toetsing worden volgens de koepel scherper: bijvoorbeeld hoeveel tijd iemand beschikbaar is om zijn of haar functie te vervullen. De gestegen regeldruk en de kosten die dat met zich meebrengt is de meest genoemde reden voor pensioenfondsen om te stoppen en hun activiteiten over te dragen.

De toezichthouder wil met de Pensioenfederatie in gesprek over het verschil van inzicht.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data


(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen