Pensioen: straks meer beleggingsmogelijkheden voor werknemer met beschikbarepremiergeling

Werknemers met een zogeheten beschikbarepremieregeling hoeven hun opgebouwde pensioenkapitaal bij pensionering straks niet meer in één keer om te zetten in een pensioenuitkering. Ze krijgen de mogelijkheid om ook na hun pensioendatum te blijven doorbeleggen, waardoor ze meer pensioen kunnen opbouwen. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Verreweg de meeste Nederlanders hebben nog altijd een pensioenovereenkomst waarbij al een uitkering is toegezegd. Maar bijna een half miljoen mensen, die bij pensioenverzekeraars oververtegenwoordigd zijn, regelen hun oudedagvoorziening inmiddels met zo’n nieuw pensioencontract.
Daarbij krijgt de deelnemer geen vooraf vastgestelde pensioenuitkering, maar betaalt zijn werkgever alleen een vaste pensioenpremie. Op je pensioendatum koop je van het geld uit je pensioenpot een pensioenuitkering.
Ook blijkt dat pensioenfondsen die overwegen hun krachten te bundelen in een algemeen pensioenfonds mogelijkheid krijgen om dat te doen. Klijnsma maakt een nieuwe vorm van bundeling mogelijk van verschillende pensioenregelingen. Hierdoor kunnen allerlei voordelen worden gerealiseerd zoals het beperken van bestuurlijke lasten, vermogensbeheer- en uitvoeringskosten. 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen