Partner CFO Day: Hank Schraven, Robert Walters

Robert Walters Nederland biedt recruitment- en searchdiensten aan op het gebied van IT, Finance, Human Resources en Legal. Robert Walters verzorgt zowel permanente als interimoplossingen.

Vanuit kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam is Robert Walters de recruitmentspecialist voor ondernemend Nederland.

WHAT LEADS TO HIGH PERFORMANCE?
“High performance komt vooral door de mensen die in een onderneming werkzaam zijn”, geeft Hank Schraven, Director Finance Division aan. “Logisch voor een recruitment organisatie.

Bij Robert Walters streven we ernaar om de juiste mensen te vinden voor de vraagstukken die er liggen. Of dat nou een interim traject is of een vaste aanstelling voor lange termijn doelstellingen. We zoeken actief in de markt naar goede mensen die succesvol een project hebben afgerond of dat zouden kunnen. Wij gaan proactief naar hen op zoek of zij vinden ons.

Verder proberen we mogelijke projecten bij de opdrachtgever onder de aandacht te brengen. Dat doen we ook: een oplossing bieden voor een probleem wat nog niet is geïdentificeerd. We kennen onze klanten en we weten wat ze zoeken. Denk daarbij aan een persoonlijkheid die ze nodig hebben.

Dit komt omdat onze consultants al jaren bij dezelfde opdrachtgevers actief zijn. We willen dat onze klanten echt kunnen vertrouwen op de expertise die wij in 23 jaar hebben opgebouwd. Daarom besteden we veel tijd en energie om de continuïteit te waarborgen.

Kijkend naar high performance is continuïteit in onze business een hele belangrijke.” Door de vaak lange samenwerking met hun klanten heeft Robert Walters ook een langetermijnvisie voor de eigen medewerkers. Om die reden wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van medewerkers.

“Daar zijn we echt onderscheidend in. We willen dat onze medewerkers kunnen doorgroeien en hun ambities kunnen waarmaken. Cruciaal is mensen op de juiste manier te stimuleren zodat ze door een barrière heengaan wat ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden.

Trainingen, job satisfaction, groei- en ontwikkelkansen, plezier in het werk. Dat zijn elementen die er voor zorgen dat mensen een goede performance afleveren. Teamwork staat eveneens hoog in het vaandel. Wij zien dat als een drie dimensionale vorm met opdrachtgevers, kandidaten en collega’s.”

Kwaliteit van de dienstverlening draagt ook bij aan high performance van een organisatie. “Die kwaliteit zit hem vooral in het nakomen van afspraken. We moeten doen wat we zeggen, en zeggen wat we doen. Kwaliteit is een hygiëne factor bij Robert Walters.

Als we daar niet op kunnen bouwen is onze dienstverlening een stuk minder waard. We streven er naar om te blijven werken aan de kwaliteit van ons netwerk en onze dienstverlening. Door ons te blijven verbreden op het gebied van IT, HR en legal, ontwikkelen we ons tot one stop shop voor meerdere, vaak gebundelde support disciplines dicht bij de CFO.

Kwaliteit zit in de kennis van onze consultants. Zij moeten kunnen schakelen van opdrachtgever naar kandidaat. Op die reden hebben onze consultants altijd een achtergrond in de richting waarin ze actief zijn. Verder is beweging erg belangrijk binnen de organisatie.

We streven ernaar om altijd in beweging te zijn. Stilstaan is achteruitgaan. Onze medewerkers krijgen hierdoor het gevoel in een rijdende trein te zitten, waarin ze zelf meebepalen hoe hard we als onderneming gaan. Wij zorgen voor de juiste mensen aan boord.”

VOOR DE VEILING
Robert Walters ondersteund goede doelen in de landen waar ze actief zijn. Zo wordt er onder meer geld vrijgemaakt voor de strijd tegen kanker. In Nederland zet het bedrijf zich bijvoorbeeld in voor de Stichting voor geestelijk en maatschappelijk Welzijn Gehandicapten Nederland (SWGN) en voor Cliniclowns.

“Voor de veiling bieden we een door ons georganiseerde wijnproeverij aan. Dit geld voor maximaal 20 personen en wordt bij de hoogste bieder op kantoor georganiseerd in samenwerking met onze partner Grapedistrict. Iedere deelnemer aan deze wijnproeverij krijgt ook twee flessen mee naar huis”.

De opbrengst gaat naar het kinderkankerfonds KiKa.

NAAM: Hank Schraven
GEBOORTEJAAR: 1974
FUNCTIE: Director Finance Division
OPLEIDING: Hank Schraven studeerde bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Utrecht.
LOOPBAAN: Begonnen in een traineeship bij ABN AMRO. Daarna bij dit bedrijf gewerkt in verschillende functies, waaronder recruiter. Vervolgens overgestapt naar Robert Walters in 2002. Daar is hij begonnen met het opzetten van een internationale nieuwe divisie voor financiële functies in het middenmanagement segment. Vanuit deze functie is hij intern doorgegroeid en thans lid van de directie.
OMZET: In 2007 £ 319.8 miljoen wereldwijd
MEDEWERKERS: 1.600 wereldwijd, 80 in Nederland

Gerelateerde artikelen