OVG verwerft ‘het Parc’ Amstelveen, Rabo Vastgoedgroep 100% eigenaar De Rotterdam

In het kader van de afbouw van MAB Development heeft Rabo Vastgoedgroep de ontwikkellocatie 'Het Parc' in Amstelveen verkocht aan OVG Real Estate. Daarnaast heeft Rabo Vastgoedgroep de aandelen van OVG Real Estate in De Rotterdam overgenomen waarmee Rabo Vastgoedgroep 100% eigenaar is van het multifunctionele gebouw.

Rabo Vastgoedgroep kwalificeert De Rotterdam, een ontwerp van OMA/Rem Koolhaas, als ‘prime object’ en zal in eigen beheer de waarde verder optimaliseren.
De verwerving van Het Parc in Amstelveen verstevigt anderzijds de leidende positie van OVG Real Estate op de Nederlandse kantorenmarkt.
Carolina Wielinga, CFRO Rabo Vastgoedgroep: ‘Met deze transacties geven wij verder invulling aan onze strategie van afbouw van onze commerciële vastgoedactiviteiten. Het 100% belang in De Rotterdam maakt dat wij flexibel en snel kunnen handelen waar het de toekomst van dit gebouw betreft. Daarnaast zijn we verheugd dat we, na in de zomer van 2014 overeenstemming te hebben bereikt over de overdracht van Fellenoord in Eindhoven aan OVG, nu  kunnen melden dat we ook ‘Het Parc’ hebben ondergebracht bij de kantorenontwikkelaar van Nederland.’
Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate: ‘Wij zijn trots op de bijdrage die wij de afgelopen jaren hebben kunnen leveren aan de realisatie van deze nieuwe icoon van Rotterdam. Onze goede en langjarige relatie met Rabo/MAB heeft er tevens toe geleid dat de overdracht in een positieve setting kon worden geëffectueerd. Daarnaast zijn wij verheugd met de ontwikkelpositie in Amstelveen en hebben wij alle vertrouwen in deze voor ons nieuwe locatie.’

Gerelateerde artikelen