Overlevingskans ondernemingen neemt af

De overlevingskans van ondernemingen neemt af. Vijf jaar na de start bestaat nog 54% van de ondernemingen, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Binnen de detailhandel staken ondernemers nog sneller hun activiteiten: na 5 jaar bestaat nog slechts 39%. In de horeca is dit 40%.

De hoogste overlevingskans geldt in de landbouw met 65% van de ondernemingen die na vijf jaar nog actief zijn.

Gelet op de zware tijden in de bouwsector is het opmerkelijk dat ondernemers op overlevingskansen gemiddeld scoren. De verwachting is dat het aantal afvallers volgend jaar zal toenemen en daarmee de overlevingskans na vijf jaar zal afnemen.

Eerder berichtte de Kamer van Koophandel al over een afname van bijna 4% t.o.v 2011 van het aantal starters in 2012. De horeca laat als enige branche een positieve ontwikkeling zien met 5,5% meer starters ten opzichte van 2011.

Bron: Kamer van Koophandel

__________________________________________________________________________________

Corporate Recovery, dé cursus over reorganisaties, faillissementen en doorstarts

Een op de vijf Nederlandse bedrijven rendeert niet en jaarlijks gaan duizenden ondernemers failliet. Dit kan ook uzelf, uw collega’s, afnemers en leveranciers overkomen. In de cursus Corporate Recovery krijgt u praktische antwoorden op vragen als: hoe koopt u een bedrijf uit een faillissement en hoe voert u een succesvolle doorstart uit? Lees meer
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen