Overheidsgarantie tot 1 juli

"Langere economische terugval", Staatssecretaris Vijlbrief: garantie voor kredietverzekeringen tot 1 juli.

Het kabinet staat nog eens drie maanden langer garant voor kredietverzekeringen, waardoor het mogelijk blijft voor bedrijven op krediet te bestellen bij leveranciers. Staatssecretaris Hans Vijlbrief vindt het nog te risicovol om het ‘herverzekeren’ van leverancierskredieten eind maart stop te zetten en blijft daarom tot eind juni garant staan.

Het vervroegd wegvallen van leverancierskredieten heeft volgens Vijlbrief ernstige gevolgen. Dit kan “leiden tot het stilvallen van handel en een golf van faillissementen”. Daarom verlengde hij de regeling al eens tot eind maart, nu geldt 30 juni als voorlopige einddatum. “Bij een langere economische terugval is het niet haalbaar of wenselijk om de economie te bevriezen,” legt de bewindsman zijn besluit uit.

“Tegelijkertijd moet voorkomen worden dat de Staat langer en meer ingrijpt in deze markt dan nodig is.” De bewindsman biedt verlenging van de regeling aan de verzekeraars aan, maar de precieze invulling ervan zal misschien afwijken, “om de regeling te laten aansluiten bij de actuele situatie”.

(bron: ANP; foto: Rijksoverheid)

Gerelateerde artikelen