Oud-CFO ASMI mag vijf getuigen horen

Naud van der Ven, de gewezen financieel directeur van ASM International, mag van de rechtbank van Utrecht vijf getuigen horen in zijn ontslagzaak tegen zijn ex-werkgever. Dat meldt RTLZ.

Zij baseren zich op een vonnis dat de rechtbank op 27 mei heeft gewezen. Van der Ven werd onlangs door ASM International buiten gezet, omdat hij als voorwaarde voor zijn herbenoeming het vertrek had geëist van topman Chuck del Prado van ASMI. Del Prado is al langer omstreden. Een aantal grootaandeelhouders heeft geen vertrouwen in Chuck, de zoon van oprichter en langdurig topman Arthur del Prado.

Van der Ven wilde zes getuigen horen om bewijs te vergaren voor aanvechting van wat hij noemt zijn onredelijk ontslag. De rechtbank maximeert het aantal te horen getuigen op vijf, omdat de werklast voor de behandelend rechter-commissaris anders te zwaar zou worden. De hoorzitting vindt plaats op 21 september van dit jaar.

Eén van de grootaandeelhouders, Fursa, wilde zich als belanghebbende voegen. Maar dat verzoek is door de rechtbank van Utrecht afgewezen. ASM International zelf verweerde zich tegen het getuigenverhoor en tegen de voeging van Fursa. Op het eerste punt kreeg ASMI geen gelijk. Op het tweede wel.

De rechter-commissaris kan besluiten om de verhoren achter gesloten deuren plaats te laten vinden. Een besluit hierover wordt later genomen.

Gerelateerde artikelen