Oracle vernieuwt ERP en EPM

Oracle helpt financieel personeel bij het opbouwen van veerkracht en de terugkeer naar groei.

Door Rondy Ng, Senior vice president Applications Development bij Oracle.

Financiële leiders staan voor de grootste uitdaging van hun carrière. Om hen te helpen bestendige en flexibele bedrijven op te bouwen en opnieuw koers te zetten naar groei, kondigen we belangrijke updates aan voor Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP) en Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM).

Deze belangrijke updates helpen financieel personeel gebruik te maken van technologieën, zoals AI, digitale assistenten en analyses om de productiviteit te optimaliseren, kosten te verlagen en de controle te verbeteren. Daarnaast stellen nieuwe industrie-oplossingen klanten in de olie- en gasindustrie, de productiesector en de asset-intensieve industrie in staat om de bedrijfsprocessen te optimaliseren en een sneller rendement op de tijdsinvestering te behalen.

De nieuwe AI-, machine learning-, analyse- en beveiligingsmogelijkheden van ERP omvatten:

 • Predictive Planning
  Helpt organisaties om trends en patronen in financiële en operationele gegevens te identificeren en te gebruiken. Met toegang tot voorspellingen op het moment dat de gegevens worden geladen, kunnen organisaties de voorspellingen zien, variantiepatronen identificeren en planwijzigingen maken om de kwaliteit en tijdigheid van beslissingen te verbeteren. Predictive Planning is nu beschikbaar in EPM.
   
 • Intelligent Code Defaulting
  Helpt organisaties nauwkeuriger en efficiënter openstaande facturen te verwerken door gebruik te maken van machine learning om boekhoudcodes voor te stellen. Het algoritme past zich aan op basis van eerdere acties om mee te evolueren met bedrijfsveranderingen.
   
 • Intelligente documentherkenning
  Verbetert de nauwkeurigheid en efficiëntie van de opname van financiële informatie uit PDF en andere populaire financiële documentformaten om de handmatige invoer van facturen te verminderen (of zelfs te elimineren). Het systeem leert gaandeweg en past zich aan veranderingen van factuurformaten aan om zo nauwkeurig mogelijk te blijven.
   
 • Digitale assistent vaardigheden voor tijdregistratie en projecten
  Helpt organisaties bij het indienen en controleren van urenstaten, de status van projecten bij te houden en problemen met tijdregistratie en projectbeheer te escaleren. De nieuwe conversationele gebruikersinterface verbetert de gebruikservaring en verhoogt de bedrijfsefficiëntie.
   
 • Embedded Incident Management
  Helpt organisaties bij het verbeteren van de gegevensbescherming door het bieden van intuïtieve, geïntegreerde incidentrapportageworkflows die gebruikt kunnen worden om onderzoeken uit te voeren, acties te creëren en de incidentstatus op te volgen en bij te werken.

Nieuwe industriële oplossingen in ERP omvatten:

 • Joint Venture Accounting
  Helpt organisaties in sectoren, zoals olie- en gassectoren, om geschillen met partners te verminderen, cashflow te verbeteren en real-time inzicht te krijgen in de financiële staat van joint ventures door het automatiseren van transactieverwerking en het introduceren van rol-gebaseerde tools om uitzonderingen te beheren. Met een transparantere en digitale samenwerking tussen joint-venturepartners kunnen klanten zich focussen op het blootleggen van patronen en het identificeren van strategische kansen.
   
 • Projectgestuurde toeleveringsketen
  Ondersteunt de complexe bedrijfsprocessen van productie- en vermogensintensieve organisaties waarbij de supply chain moet werken in de context van een specifiek project. Deze nu algemeen beschikbare end-to-end oplossing voor ERP en Oracle Fusion Cloud Supply Chain Management (SCM) stelt klanten in staat om projectgestuurde materiaal-, productie- en onderhoudskosten vast te leggen, te factureren en te kapitaliseren in één geïntegreerde oplossing.

Om klanten verder te helpen in deze crisistijd, kondigden we vorige maand aan dat we Financial Statement Planning – met inbegrip van Strategic Modeling – gratis beschikbaar maken voor alle planningsklanten voor de komende twaalf maanden. Opdat klanten het meeste kunnen halen uit deze gratis mogelijkheden, bieden we ook stap-voor-stap gidsen en online tutorials aan.

Deze laatste innovaties zijn ontworpen om financieel personeel te helpen zich vlot aan te passen aan het huidige economische klimaat, nieuwe bedrijfsmodellen te verkennen, strategische besluitvorming te verbeteren en hernieuwd op groei te focussen. Hoewel er geen eenvoudige oplossing bestaat voor de uitdagingen waar financiële teams voor staan, is mijn team vastbesloten om klanten te helpen zich zo goed mogelijk aan te passen en te plannen voor wat er daarna komt.

(foto: Vidyagauri Jadhav, Pexels)

Gerelateerde artikelen