Opnieuw anonieme brief topmanagers bij ABN AMRO

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO, zegt zich wederom niet in het geschetste beeld uit de brief te herkennen.

Een groep hoge managers van ABN AMRO heeft opnieuw een anonieme brandbrief geschreven over de leiding van de bank. Volgens Het Financieele Dagblad (FD) gaat het dit keer om een oproep aan de in juli aangetreden president-commissaris Tom de Swaan. 

De schrijvers vragen om de officiële status van klokkenluider, zodat zij zonder angst voor represailles met De Swaan kunnen spreken over problemen binnen de bank, onder meer over de koers en de volgens hen gebrekkige leiderschapsstijl van topman Kees van Dijkhuizen. “Onze bank zit zo vast dat gewone processen niet werken'', schrijven zij in de brief die is gedateerd op 13 september. 

Volgens ABN AMRO is ook niet aangetoond dat de briefschrijvers bij ABN AMRO werken, laat staan dat het om een groep hoge managers gaat, aldus de bank in een verklaring.

Het is de tweede keer dit jaar dat deze groep ABN AMRO-managers per brief van zich laat horen. Begin dit jaar luidden zij de noodklok in een anonieme brief aan onder meer externe toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Gerelateerde artikelen