Operational excellence belangrijkste reden voor investering in digitale transformatie

Voor organisaties is operational excellence veruit de belangrijkste reden om te investeren in digitale transformatie (40%).

Op de tweede plaats staat de toekomstbestendigheid van de organisatie (28%). De top drie wordt afgesloten met het inzetten van data voor de bedrijfsvoering (14%). 

Dit blijkt uit onderzoek van de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP gebruikers, onder ruim 100 SAP-gebruikers.

81 procent van het bedrijfsleven is van mening dat digitale transformatie als voorwaarde geldt voor superieure klantervaring. Om succesvol digitaal te transformeren is het integreren van het applicatielandschap een vereiste (43%). Net als het creëren van een innovatieve cultuur (28%) en de realisatie van real-time data-uitwisseling (18%). 

Ondanks dat digitale transformatie een veelbesproken onderwerp is, hebben weinig organisaties de behoefte voorop te lopen op dit gebied. Bijna de helft van het bedrijfsleven haakt liever aan na de eerste ervaringen binnen het vakgebied (49%) of wacht zelfs zolang mogelijk, met het oog op ‘first time right’ (14%).  

Rob van der Marck, Directeur van de VNSG: “De behoefte aan eerste ervaringen binnen het eigen vakgebied van organisaties voordat zij de stap naar de digitale transformatie zetten is begrijpelijk. Veel organisaties gaan toch liever de koplopers achterna. Wel zien wij ook bedrijven die júist de eerste willen zijn. Het voordeel van een first-mover is dat ze een voorsprong hebben en daardoor een belangrijk deel van de markt voor zich kunnen winnen.”

Bron: VNSG

Gerelateerde artikelen