Op huurkorting hoeven winkelketens niet te rekenen

Huurbaas Werleldhave zit zelf ook in zwaar weer, maar rekent op herstel detailhandel.

Winkelvastgoedbedrijf Wereldhave is voorlopig terughoudend met het geven van coronagerelateerde huurkortingen aan winkels, vooral als het gaat om grote ketens. Dit om onnodige kortingen te voorkomen, heeft topman Matthijs Storm laten weten. Storm denkt dat de detailhandel snel zal herstellen zodra alle coronamaatregelen zijn versoepeld.

De verhuurder van winkelruimtes in winkelcentra had afgelopen kwartaal opnieuw een moeilijke periode, maar er waren ook lichtpunten. Wereldhave, bekend van winkelcentra als Eggert in Purmerend, De Koperwiek in Capelle aan den IJssel en Shopping Centre Tilburg, heeft door de coronacrisis moeite met het innen van al zijn huren. Afgelopen kwartaal waren de huurinkomsten zelfs lager dan in de voorgaande twee kwartalen. Dat kwam doordat de Nederlandse winkelcentra voor het eerst een volledige periode in zware lockdown verkeerden.

Nu de lockdowns in meerdere landen langer aanhouden dan verwacht, is het internationaal actieve Wereldhave ietsje voorzichtiger geworden in zijn winstverwachtingen. De overheidssteun voor bedrijven in zowel Nederland als Frankrijk verbeterde, aldus Storm bij de presentatie van de kwartaalcijfers van zijn bedrijf. Als dat allemaal uitgekeerd is, dan is dit waarschijnlijk ook gunstig voor huurbaas Wereldhave. Verder lukte het de onderneming om de bezetting van haar winkelcentra redelijk op peil te houden.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen