Ook techreus Cisco trekt ontslagkaart na dalende vraag klanten

Druk op Amerikaanse techdienstverlening leidt tot ontslagen

Techbedrijf Cisco heeft wereldwijd aangekondigd dat het duizenden banen zal schrappen als onderdeel van een herstructureringsplan. Ongeveer 5 procent van de medewerkers van deze Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur wordt getroffen. Ook in Amsterdam heeft Cisco een vestiging. Het bedrijf was echter niet direct beschikbaar om vragen van het ANP te beantwoorden over de mogelijke gevolgen voor Nederlandse medewerkers. Vorig jaar meldde Cisco ongeveer 85.000 medewerkers in dienst te hebben.

  • Nederlandse overheid werkt samen met Cisco
  • Eerder ook andere techreuzen met ontslagronde
  • gevolgen Nederlandse medewerkers en klanten nog onduidelijk

De huidige ontslagronde gaat gepaard met een voorspelling voor dit kwartaal die ver achterblijft bij de verwachtingen van analisten. Klanten van Cisco geven aan zich zorgen te maken over de economische situatie, wat ertoe leidt dat bestellingen worden uitgesteld en wordt heroverwegen hoeveel apparatuur nodig is. De bestellingen daalden met 12 procent in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar. Naar eigen zeggen kromp de omzet van het Amerikaanse bedrijf voor het eerst in drie jaar.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Cisco niet de enige techreus met ontslagen

Cisco sluit zich aan bij andere grote techbedrijven die banen schrappen, hoewel de aangekondigde ontslagen niet op dezelfde schaal zijn als die aan het einde van 2022 en het begin van 2023. Destijds werden honderdduizenden mensen ontslagen bij techbedrijven, nadat diezelfde bedrijven tijdens de pandemie hun personeelsbestand juist fors hadden uitgebreid. De herstructurering bij Cisco zal naar schatting 500 miljoen dollar kosten.

Cisco en de Nederlandse economie

Eerder gaf Cisco aan te streven om tegen 2025 positieve impact te hebben op één miljard mensen via digitale oplossingen. Als een van ’s werelds grootste technologiebedrijven in netwerken speelt het bedrijf een rol in wereldwijde digitalisering. In Nederland werkt Cisco met de overheid samen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse economie. Daarnaast levert Cisco ook diensten of producten aan KPN, ASML Philips en ook Booking.com is een klant.

Gerelateerde artikelen