Ook Rabobank biedt kleine renteverhoging op sparen

Buitenlandse banken bieden al dubbel zo veel rente aan spaarders.

In navolging van ABN AMRO gaat ook Rabobank de rente op spaarrekeningen verhogen van 1 naar 1,25 procent. De verhoging gaat in op 17 juli, maakte de bank bekend.

Klanten van ABN AMRO krijgen vanaf augustus 1,25 procent rente over hun spaargeld, zo werd een dag eerder bekend. Daarmee is ING nog de enige grootbank in Nederland waar de rente op 1 procent staat. De grootbanken verhoogden de spaarrentes de afgelopen tijd al meerdere keren in stapjes van 0,25 procent.

De hogere spaarrentes volgen op de verhogingen van de rente door de Europese Centrale Bank (ECB). De depositorente, het tarief dat banken krijgen als ze hun geld bij de centrale bank stallen, staat inmiddels op 3,5 procent. Dat is het hoogste niveau sinds 2001.

Maar de spaarrente blijft daar dus nog flink bij achter. Kleinere banken bieden aanzienlijk hogere rentes aan. Openbank, een dochter van het Spaanse Santander, probeerde deze maand zelfs klanten te lokken met een rente van drie procent. Maar ook andere banken hebben rentetarieven van meer dan twee procent.

(ANP)

Gerelateerde artikelen