Ook Bunq schaft negatieve rente af

Alleen klanten met 1 miljoen euro spaargeld betalen ook na 1 oktober nog.

Onlinebank bunq schaft voor veel klanten dit jaar de negatieve rente af. Nu moeten klanten met spaartegoeden boven de 100.000 euro nog betalen voor het geld dat ze bij de financieel dienstverlener stallen, maar daar komt op 1 oktober een einde aan. Eerder kondigden Nederlandse grootbanken al gunstigere tarieven aan voor grote spaarders.

Nu betalen klanten met meer dan 100.000 euro spaargeld bij bunq dagelijks 4 cent voor iedere duizend euro boven dat streefbedrag. Klanten die meer dan 1 miljoen euro spaargeld bij de bank hebben staan, betalen ook na 1 oktober nog een vergoeding. Maar de bank halveert die negatieve rente naar 3 cent per dag voor iedere duizend euro boven de 1 miljoen.

Bunq reageert net als andere banken op de aanstaande renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB). Die verhoogt op 1 juli zijn belangrijkste rentetarieven en verwacht in september nog een renteverhoging door te voeren.

Veel banken zagen zich door de aanhoudend lage rentes genoodzaakt grote spaarders om een vergoeding te vragen. Door de negatieve depositorente bij de ECB moeten ze zelf namelijk ook betalen voor het overtollige spaargeld dat ze bij de centrale bank van de eurozone moeten stallen.

Eerder maakte ING al bekend dat klanten met meer dan een ton spaargeld per 1 oktober geen rente meer hoeven te betalen. Rabobank en ABN AMRO vragen vanaf augustus een lagere vergoeding aan klanten met meer dan 100.000 euro spaargeld.

Gerelateerde artikelen