Online kredietvertrekker Spotcap haalt investering van 14 miljoen euro op

Online kredietverstrekker Spotcap en de Nieuw-Zeelandse Heartland Bank maken vandaag een samenwerking bekend waarbij de bank 14 miljoen euro investeert in het snelgroeiende FinTech bedrijf.

Tevens kondigt Spotcap vandaag aan dat het lanceert in de Nieuw-Zeelandse markt om ondernemers aldaar online toegang te geven tot transparante en flexibele werkkapitaalfinanciering.

Spotcap vanwege de goede resultaten in Nederland een propositiewijziging doorgevoerd. Vanaf heden verstrekt het bedrijf zakelijk krediet tot 250.000 euro met een maximale looptijd van 15 maanden. Voorheen was een leenbedrag van 250.000 euro alleen mogelijk bij stapel-financieren en was de maximale looptijd 12 maanden. Het bedrijf verwacht hiermee nog beter in te kunnen spelen op de behoefte aan werkkapitaalfinanciering van Nederlandse ondernemers.

Het fintech bedrijf, dat sinds maart 2015 actief is in Nederland, heeft in totaal 78 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Investeerders als Finstar Financial Group, Rocket Internet, Access Industries, Holtzbrinck Ventures, en Kreos Capital gingen Heartland Bank al voor door te investeren in het innovatieve leenbedrijf.  

“Het nieuws dat vandaag bekend is gemaakt is een bevestiging van de ijzersterke reputatie die wij hebben opgebouwd en de groei die wij in Nederland maar ook daarbuiten realiseren”, aldus Niels Turfboer, directeur Benelux & VK voor Spotcap. “Het is goed om te zien dat onze missie om ondernemers te laten focussen op hun bedrijfsvoering, tezamen met onze strategie om ons te onderscheiden met een uitstekende gebruikerservaring, wereldwijd aanslaat.”

CEO van Heartland bank, Jeff Greenslade is zeer optimistisch over de samenwerking: “Het onderstreept Heartland Bank’s focus op FinTech en digitaal bankieren en is in lijn met de dienstverlening die wij aanbieden en onze investeringen in de sector. We kijken er naar uit om onze focus op online zakelijke kredietverlening te versterken en in samenwerking met Spotcap de operatie te laten groeien.”
 
Over Heartland Bank
Heartland Bank (formeel Heartland Spaarbank) heeft sinds 17 December 2012 een bankvergunning en is tot stond gekomen uit een fusie van vier financiële instellingen. De onderdelen van de bank hebben een lange geschiedenis in Nieuw-Zeeland, daterend uit 1875. De bank biedt producten aan in drie belangrijke sectoren: retail (waaronder consumentenleningen, ‘omgekeerde hypotheken’ en autoleningen), zakelijk en agrarisch. Het bedrijf opereert onder volledig Nieuw-Zeelands management en is de enige Nieuw-Zeelandse bank die op de New Zealand Stock Exchange (HBL) genoteerd is, met ongeveer 11.000 aanhouders. Heartland Bank heeft ongeveer NZ$3.5 miljard aan assets onder beheer in een portfolio dat sterk gediversifieerd is, zowel geografisch als op sector, en heeft NZ$3.0 miljard aan leningen uitstaan. De bank kent 38.000 spaarders die al meer dan 10 jaar klant zijn bij de bank.

Over Spotcap
Spotcap helpt ondernemers te groeien door snelle en flexibele financiering aan te bieden. Het FinTech bedrijf verstrekt zakelijke kredieten tot 250.000 euro aan het MKB met een maximale looptijd van 15 maanden. Dankzij het innovatieve dynamische kredietanalyse model, dat actuele bedrijfsgegevens en kredietwaardigheid beoordeelt, kan Spotcap binnen één werkdag krediet verstrekken. Het FinTech bedrijf is in september 2014 opgericht en wordt geleid door Toby Triebel en Jens Woloszczak. Spotcap heeft haar hoofdkantoor in Berlijn en lokale kantoren in Amsterdam, Madrid, London, Sidney en Auckland. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 90 medewerkers in dienst, waarvan 10 in Nederland.

Gerelateerde artikelen