Onderzoek naar handelswijze koper van failliet Miss Etam

Modezaak is verlost van de Ondernemingskamer, maar nu komt de curator.

De zaak die werknemers van Miss Etam en vakbond AVV hadden aangespannen bij de Ondernemingskamer tegen eigenaar Martijn Rozenboom is aangehouden. Reden dat de zitting donderdag niet doorgaat is het faillissement van het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Miss Etam.

Ook heeft Rozenboom het besluit om de organisatie tot een ‘handelsonderneming’ om te vormen ingetrokken. Het personeel van Miss Etam en AVV wilden juist van de Ondernemingskamer weten of de reorganisatie van het kledingmerk tegengehouden kon worden.

Rozenboom claimt volgens de AVV dat de twee faillissementen het gevolg zijn van de lockdown. Volgens de bond klopt dat niet, omdat hij voor de aankondiging van de maatregelen al had aangegeven de stekker eruit te willen trekken.

Volgens de vakbond lapt de nieuwe eigenaar Martijn Rozenboom behalve de afspraken ook de wet aan zijn laars. Rozenboom zou volgens de bond veel werknemers willen ontslaan na de doorstart van Miss Etam. Terwijl juist afgesproken zou zijn dat tenminste honderd medewerkers op het hoofdkantoor zouden kunnen blijven werken. Ook stelde de vakbond eerder dat Rozenboom het distributiecentrum heeft gesloten zonder daarvoor op het advies van de ondernemingsraad te wachten.

De bond hoopt dat de curator zijn onderzoek naar de handelwijze van Rozenboom grondig uitvoert. Ook wacht AVV nog op het definitieve onderzoek van de vorige curator, die Miss Etam in september aan Rozenboom heeft verkocht, en die ook onderzoek doet naar diens handelwijze.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen