Ondernemingsraad boos over dubbele bonussen ABN AMRO

PVV en GroenLinks willen een spoeddebat over het bonusbeleid bij ABN AMRO. De bank keert ongeveer 500 managers dit jaar een dubbele bonus uit. De personeelsmanager van de bank heeft dat tegen de Volkskrant gezegd. De ondernemingsraad is kwaad over de dubbele bonussen.

Oppositiepartijen PVV en GroenLinks willen in een spoeddebat opheldering van minister Wouter Bos (Financiën) over berichten dat enkele honderden medewerkers van ABN AMRO dit jaar dubbele bonussen zouden krijgen.

‘Bos moet het leegroven van ABN AMRO stoppen’, aldus PVV-Tweede Kamerlid Tony van Dijck. Sinds vorig najaar is de staat eigenaar van ABN AMRO. Ook de SP eist tekst en uitleg. Kamerlid Ewout Irrgang wil dat Bos een voorbeeld neemt aan de Amerikaanse president Barack Obama die een limiet heeft gesteld aan de beloningen voor topbestuurders van bedrijven die financiële steun van de overheid krijgen.

Volgens de personeelsmanager werden de beloningen toegezegd vóór de overname door de Staat. Minister Bos heeft gezegd dat hij de bestaande bonusregelingen zal respecteren. In 2007 keerde ABN AMRO twee miljard euro aan bonussen uit, gemiddeld 20.000 euro per manager.

Gerelateerde artikelen