Ondernemersorganisaties willen Covid-19 steun

VNO-NCW en MKB-Nederland praten met Den Haag over extra steun voor bedrijven.

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland dringen aan op extra overheidssteun voor Nederlandse bedrijven die in de problemen komen door het nieuwe Covid-19 virus. Ze benadrukken dat alleen de mogelijkheid van werktijdverkorting niet genoeg is. Ze zijn hierover ook al in gesprek met de overheid.

Diverse ondernemers kampen nu met minder inkomsten, terwijl hun uitgaven gewoon doorlopen. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland kan de overheid helpen via een speciale regeling waarbij het Rijk garanties verstrekt aan financiers. Die ingreep zou er voor zorgen dat de kredietverlening op gang blijft.

Ook andere ingrepen, zoals versoepelde invorderingsmaatregelen bij de fiscus moeten nu snel worden verkend, vinden de ondernemersorganisaties. Zelf zijn ze ook al bezig met het onderzoeken van verdergaande maatregelen voor als de virusuitbraak een nog grotere omvang krijgt en meer maatregelen nodig blijken om de economie draaiend te houden.

VNO-NCW en MKB-Nederland stellen verder dat werkgevers in Noord-Brabant waar mogelijk gehoor geven aan de oproep om personeel thuis te laten werken, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De organisaties benadrukken wel dat het belangrijk is dat zaken als de productie, distributie, voedselvoorziening en telecom niet in het gedrang komen. Ook leent volgens hen niet al het werk zich voor thuiswerk. Denk aan productielocaties, de bouw of andere instellingen waar medewerkers echt op locatie aanwezig moeten zijn om hun werk te doen.

Lees ook: Meer uitdaging, meer failliet: evalueer nu

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen