Ondernemers in actie tegen meer btw

Ondernemers komen in actie tegen de kabinetsplannen om het lage btw-tarief mogelijk te schrappen. Onder de noemer 'Zeg nee tegen meer btw' lanceren werkgeversorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en landbouworganisatie LTO Nederland een campagne met radiospotjes en een speciale website.

Het voornemen van het kabinet om bij de hervorming van het belastingstelsel het lage btw-tarief voor vrijwel alle producten en diensten te schrappen, is hard aangekomen bij het bedrijfsleven. ,,Brancheorganisaties vrezen een groot verlies aan klanten, omzet en banen als de plannen doorgaan: 5500 banen in de kappersbranche, 55.000 banen in de sectoren toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, 5000 banen en 400 miljoen minder omzet onder schilders en stukadoors en tenminste 5000 banen in de onderhoudssector.”
Een groot aantal branches bundelt nu de krachten om de gevolgen duidelijk te maken. Ondernemers vertellen in radiospotjes wat de btw-verhoging van 6 naar 21 procent voor hen zou betekenen. De gezamenlijke website www.zegneetegenmeerbtw.nl biedt de mogelijkheid een petitie te ondertekenen.
 
(ANP) 

Gerelateerde artikelen