Ondernemers betalen slechter af

Ondernemers en bedrijven waarmee een betalingsregeling is getroffen, breken hun betalingsverplichtingen in een eerder stadium af dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een studie van Verkoopjevordering.nl onder 900 betalingsregelingen.

Van de afgebroken betalingsregelingen kwamen bedrijven in 2012 hun betalingsverplichtingen na gemiddeld 4 betalingstermijnen niet meer na. In 2011 gebeurde dat pas na 7 betalingstermijnen. Het gemiddeld aantal betalingstermijnen dat bij een betalingsregeling werd gehanteerd steeg van 8 termijnen in 2011 naar 9 in 2012. Ook bij betalingsregelingen met consumenten werd een verslechtering in de afbetaling geconstateerd.

Als voornaamste redenen voor het vroegtijdig stoppen met afbetalen komen naar voren: Minder opdrachten( 42%), Eigen klanten betalen niet/niet op tijd (23%), (Dreigend) Faillissement (18%).

Het gemiddelde bedrag waar een betalingsregeling voor werd getroffen bedroeg dit jaar € 4345,- In 2011 was dat € 4620,- De overeengekomen periodieke hoogte van de betalingstermijn bedroeg in 2012 gemiddeld € 482,- In 2011 was dit € 577,-

Bron: Verkoopjevordering.nl
__________________________________________________________________________________
Zet uw afdeling Credit Management in 1 dag strategisch op de kaart
Tijdens het seminar Credit Manager in één dag geeft Credit Management expert Raimond Honig inzicht in de strategie van befaamde managementdenkers. Ontdek in één dag hoe u als Credit Manager sneller en effectiever kunt anticiperen op de uitdagingen waar uw organisatie voor staat. Meer informatie en aanmelden
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen