Ondernemers betalen BTW massaal via IDEAL

Startende en kleine ondernemers maakten veel fouten bij de betaling.

Sinds de toevoeging van iDEAL aan Mijn Belastingdienst Zakelijk betaalden ondernemers al meer dan 200.000 keer op deze manier hun BTW. Dit blijkt uit cijfers van de Belastingdienst. Met de mogelijkheid om met iDEAL te betalen, wil de Belastingdienst de BTW-aangifte voor ondernemers gemakkelijker maken. De Belastingdienst heeft iDEAL sinds vorig jaar november toegevoegd aan Mijn Belastingdienst.

“Meer dan 200.000 betalingen via iDEAL is een mooi aantal”, zegt Paul Jairath, projectleider bij de Belastingdienst. “Veel startende en kleine ondernemers maakten veel fouten bij de betaling. Betaal je via iDEAL, dan werkt dat net als bij een webshop. Het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag zijn al ingevuld en je kunt direct met iedere bank betalen. Snel en in drie simpele stappen gedaan. Zo helpen we fouten voorkomen en maken we het makkelijker voor ondernemers om hun verplichtingen na te komen.”

Ook in commerciële boekhoudpakketten waarmee ondernemers de BTW-aangifte kunnen doen, zit de iDEAL-betaalmogelijkheid ingebouwd.

Gerelateerde artikelen