Ondernemer wisselt regelmatig van PSP

MKB-bedrijven beperkt trouw aan payment service provider.

59 procent van het MKB wisselt elke twee tot drie jaar van payment service provider (PSP). Dit blijkt uit onderzoek van de bank Banking Circle onder 300 retailers in het MKB. 21 procent maakt nog vaker de overstap: zij switchen eens per jaar. Nog eens negentien procent wisselt gemiddeld iedere vier tot vijf jaar.

Wanneer bedrijven een nieuwe PSP uitkiezen, kijken ze naar meerdere factoren. De belangrijkste reden om voor een bepaalde PSP te gaan, is wanneer zij 24/7 service bieden (33 procent). Daarnaast vindt 30 procent het belangrijk dat ze via de PSP toegang hebben tot verschillende betaalmethoden, waaronder ook Buy now, pay later. De top drie wordt afgerond met een factor die cruciaal is voor het internationaal zakendoen. Voor 28 procent van het MKB is het namelijk belangrijk dat de provider om kan gaan met verschillende valuta.

Waar PSP’s op dit moment met name op tekortschieten, is beveiliging en het bieden van bepaalde services. Eén op de drie bedrijven in het MKB (32 procent) geeft aan dat de security bij hun PSP een pijnpunt is. Ook zijn de retailers minder te spreken over de service support (33 procent) die zij krijgen, de snelheid van vereffening (32 procent) en de mogelijkheid om met verschillende valuta te werken (32 procent). Helaas gaf geen enkele retailer aan op dit moment geen problemen te ervaren met hun huidige PSP.

Er zijn maar weinig MKB bedrijven die momenteel genoegen nemen met één provider. Het grootste deel (62 procent) werkt met twee of drie PSP’s. Voor 23 procent is dat niet onvoldoende, zij hebben een samenwerking met vier of vijf PSP’s. Tot slot houdt vijftien procent het bij één provider.

Gerelateerde artikelen