‘Ondernemen in autobranche moeilijker door banken’

Banken zouden het ondernemen in de autobranche steeds moeilijker maken.

Het lukt een grote groep autobedrijven niet meer om een financiering te krijgen. Dat zegt voorzitter Bert de Kroon van Bovag Autodealers op BNR Nieuwsradio.

Banken maken een terugtrekkende beweging uit de autobranche. “Als je een bedrijf hebt met een omzet van minder dan 50 miljoen euro dan heeft een bank niet zoveel zin meer in je”, zegt hij in De Nationale Autoshow. Dat heeft te maken met witwassen. “Alsof wij allemaal criminelen zijn en met crimineel geld werken. Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat onze branche goed georganiseerd is om dat te voorkomen.”

Volgens De Kroon worden autobedrijven in een hoek geduwd waarin ze geen perspectief meer hebben. De Bovag zit aan tafel met verschillende banken om tot een oplossing te komen. “Met alleen luisteren kom je er niet.”

Belastingdienst verwerkt bijna 10 miljoen aangiften

De Belastingdienst heeft 9,8 miljoen aangiften voor de inkomstenbelasting over 2020 ontvangen. Dat is volgens de dienst een record voor een aangifteperiode. Die werd vanwege een technisch probleem in de eerste week van de aangifteperiode verlengd tot 8 mei, een week later dan de gebruikelijke 1 mei.

De Belastingdienst meldt dat 98 procent van de aangiften verwerkt is voor 1 juli en dat mensen die aangifte gedaan hebben al een bericht hebben gekregen. Volgens de dienst kregen indieners in de meeste gevallen meteen een definitieve aanslag. Het resterende deel, 13 procent van de aangiften, kreeg een voorlopige aanslag, gebaseerd op de ingediende stukken. Daar maakt de dienst de kanttekening bij dat de definitieve aanslag kan afwijken, ofwel een brief dat er nog meer informatie nodig is.

Gerelateerde artikelen