OESO reageert op nieuwe intra-group transfer pricing regels

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vroeg in november van het vorig jaar om reacties op de in het kader van BEPS voorgestelde wijzigingen in de regelgeving rond transfer pricing. Dat commentaar is vandaag vrijgegeven.

In november publiceerde de OESO een voorstel voor aanpassingen van Chapter VII van de ‘Transfer Pricing Guidelines relating to low value-adding intra-group services’ en vroeg de stakeholders daarop te reageren. Vandaag heeft zij de verzamelde commentaren beschikbaar gesteld via www.oecd.org.

Er kwam commentaar van organisaties als de Big Four, ICAEW, CIOT, het Irish Tax Institute, BASF, Siemens en een aantal grote advocatenfirma’s. Over het algemeen bleken de reacties positief, zeker over de vereenvoudigde regelgeving met betrekking tot de allocatie van groepsdiensten die weinig toegevoegde waarde hebben binnen multinationals met vele vestigingen.

Zeker de Big Four stelden dat de vereenvoudigingen ( zoals één jaarlijkse factuur voor grote aantallen kleinschalig intern geleverde diensten) positief zouden uitwerken voor zowel de onderneming als de belastingdiensten en een vermindering van administratieve lasten zouden bewerkstelligen – maar Deloitte preciseerde wel dat consistente toepassing van de nieuwe regels van cruciaal belang zou zijn, willen de verbeteringen inderdaad effect hebben.

www.accountancylive.com

 

Gerelateerde artikelen