Numico beboet door AFM

Voedingsmiddelenconcern Numico, in 2007 overgenomen door Danone, heeft van Autoriteit Financiële Markten (AFM) een boete opgelegd gekregen van 96.000 euro voor het onthouden van koersgevoelige informatie aan beleggers. Dat meldt de AFM.

De AFM vindt dat Numico de vertrouwelijkheid van de koersgevoelige informatie over de onderhandelingen die zij voerde met het Franse Groupe Danone S.A. in het kader van een openbaar bod niet langer kunnen waarborgen. Daarmee heeft het bedrijf nagelaten deze koersgevoelige informatie onverwijld te publiceren in een persbericht.

Destijds, toen Danone Numico overnam voor 12,3 miljard euro, moest de handel van het aandeel worden stilgelegd omdat het nieuws van de overname uitlekte. Het onderzoek van de AFM naar Numico heeft ruim een jaar geduurd.

Ook Danone kreeg een boete opgelegd door de AFM voor een bedrag van 24.000 euro. ‘Numico en Danone zijn het sterk oneens met het besluit van de AFM en gaan daarom tegen de beslissing in beroep’, aldus het Franse Danone in een reactie.

De AFM vindt het ‘zeer aannemelijk dat Numico op maandagochtend 9 juli wel enige zekerheid had over het doorgang vinden van een openbaar bod van Danone.’

Gerelateerde artikelen