NPEX breekt door grens van 100 miljoen euro

Groei Nederlandse bedrijven middels 46 succesvolle financieringen gefaciliteerd dankzij plaatsingskracht NPEX.

De NPEX-effectenbeurs, de grootste effectenbeurs waar middelgrote bedrijven in Nederland financiering voor hun groeiplannen kunnen realiseren, bereikte deze week een belangrijke mijlpaal.
 
Nederlandse ondernemingen deden de afgelopen jaren bij de uitgifte van aandelen en obligatieleningen voor meer dan 100 miljoen euro met succes een beroep op het snelgroeiende beleggersnetwerk van NPEX-effectenbeurs.
 
Met de recente, geslaagde plaatsingen van de Van Aalst Group uit Dordrecht, het medisch technologische bedrijf Axxicon Moulds uit Eindhoven en vastgoedonderneming Meerdervoort Group heeft NPEX ervoor gezorgd dat de genoteerde ondernemingen in totaal meer dan 100 miljoen euro hebben kunnen investeren in verdere groei van de ondernemingen.
 
“De 100 miljoen euro grens is voor ons een belangrijke mijlpaal. Het is het bewijs dat de plaatsingskracht van NPEX groot is en ook steeds groter wordt”, aldus Mark van der Plas, CEO van de NPEX-effectenbeurs. “Het netwerk van NPEX onder particuliere beleggers en institutionele beleggers groeit en is ijzersterk. Ondernemingen die hun vermogenspositie willen versterken kiezen daarom voor een professionele partij zoals NPEX, waar na uitgifte, de aandelen en obligaties op de effectenbeurs kunnen worden verhandeld.”
 
Onder deze Nederlandse ondernemingen die succesvol een beroep deden op particuliere en institutionele beleggers via NPEX bevinden zich bedrijven als HyGear, Bouman Industries, De Vegetarische Slager, BOB Autowas, Image Building, RR Mechatronics en Icecat. Het afgelopen jaar versterkten ook ict-bedrijf Felloo, Quest Group en Ecovat hun vermogenspositie. Ondernemingen met een NPEX-notering zijn onder andere actief in de maakindustrie, energie, technologie, duurzaamheid en de medische sector.
 
De NPEX-effectenbeurs kreeg als eerste financiële instelling in Nederland een MTF-vergunning verleend op basis van MiFID II, waardoor het beursplatform voldoet aan strenge Europese eisen.

Gerelateerde artikelen