NOW 2 later, TVL voor iedereen

Laatste 20 procent NOW 2 half jaar later. Elk bedrijf met 30 procent omzetdaling krijgt 3.000 euro TVL.

Uitkering van de laatste 20 procent van NOW 2 aanvragen, zal op zijn vroegst pas in april 2021 zijn. UWV, de uitkerende instantie, zegt het momenteel te druk te hebben om dit zoals gepland in november te doen.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over het uitstel, maar denkt dat het voor slechts een klein deel van de aanvragers een probleem zal zijn. “Hoewel noodzakelijk, begrijp ik dat dit besluit voor sommige bedrijven vervelend is,” zei hij.

Vanmiddag komt ook meer duidelijkheid over de verwachte de tegemoetkoming vaste lasten (TVL), die eerder alleen voor horecagelegenheden gold. Welke bedrijven daarvoor in aanmerking komen, was eerst gebaseerd SBI-codes, maar gaat nu voor alle bedrijven.

Elke onderneming die minstens 3.000 euro aan vaste lasten heeft en een omzetdaling van 30 procent of meer, zal in aanmerking komen voor TVL.

Ministers Eric Wiebes van Economische Zaken, Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Wopke Hoekstra van Financiën zullen de nieuwe maatregelen vanmiddag toelichten.

(bron: ANP; foto: Brian Patrick Tagalog, Unsplash)

Gerelateerde artikelen