Nota n.a.v. verslag Belastingplan 2015 naar Senaat

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft de nota naar aanleiding van het verslag bij het Belastingplan 2015 naar de Eerste Kamer gestuurd. Hierin gaat hij onder andere in op de gebruikelijkloonregeling. Alleen gebruikelijkloonafspraken worden opgezegd waarbij het loon hoger is dan EURO 44.000.

Het kabinet vindt dat de 75/70-fictie niet in strijd is met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Deze fictie is alleen van toepassing op inhoudingsplichtigen met opgezegde afspraken. De grondslag is een voor dat jaar op grond van de vervallen afspraak berekend loon. Ophoging kan desgewenst plaatsvinden in de vorm van een eenmalige of bijzondere beloning. Het belang van de afroommethode is verder afgenomen, maar deze heeft nog steeds betekenis.
Naar aanleiding van de in het Belastingplan 2014 opgenomen regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen wordt per 1 januari 2015 het Uitvoeringsbesluit inkomstenbelasting 2001 gewijzigd.
De verruimde vrijstelling schenkbelasting eigen woning wordt niet verlengd. Daarnaast gaat de staatssecretaris in op het inkomensbeleid, de belasting op leidingwater, de energiebelasting, de stelselherziening en het partnerbegrip in opvangsituaties.  
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen