‘Nog veel onduidelijk over no-deal brexit’

Bij veel ondernemers is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijke gevolgen voor hun activiteiten van een zogeheten no-deal brexit. Dat merken onder

Nu de kans op een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zonder goede afspraken steeds reëler lijkt te worden, is het volgens de organisaties belangrijk dat bedrijven zich voorbereiden op zo'n scenario. Zo worden ondernemers opgeroepen om zo snel mogelijk de Brexit Impact Scan te doen en bijvoorbeeld te zorgen dat ze hun douanezaken alvast geregeld hebben.

Na alle recente ontwikkelingen hielden VNO-NCW en MKB-Nederland maandag een speciale bijeenkomst van de Taskforce Brexit. Daarin zitten branches en bedrijven die sterk door de brexit geraakt worden. Ook vertegenwoordigers van de overheid waren aanwezig. Er werd afgesproken om in januari weer bij elkaar te komen. Zo kan snel gekeken worden welke aanvullende nationale acties nodig zijn bovenop alle voorgestelde maatregelen voor ondernemers die de Europese Commissie al in beeld heeft gebracht.

Gerelateerde artikelen