Nieuwe looncriteria kennis- en arbeidsmigranten

Dossier Jaarthema 2 - 2012:
Kennis- en arbeidsmigranten moeten voldoen aan een looncriterium. Deze looncriteria worden jaarlijks herzien aan de hand van het indexcijfer van de cao-lonen. Het indexcijfer dit jaar bedraagt 3,48%. Accountants- en advieskantoor zet de precieze cijfers op een rij.

Met ingang van 1 januari 2015 gelden voor kennis- en arbeidsmigranten de volgende minimum loon criteria per maand (inclusief vakantiegeld):
• 3.316,68 euro voor kennismigranten jonger dan 30 jaar;
• 4.524,12 euro voor kennismigranten van 30 jaar en ouder; en
• 2.377,08 euro voor recent in Nederland afgestudeerde studenten.
Het UWV Werkbedrijf stelt de inkomensgrens om in aanmerking te komen voor een tewerkstellingsvergunning voor concernmedewerkers in een sleutelpositie gelijk met het loon criterium voor kennismigranten van 30 jaar en ouder en voor trainees gelijk met het loon criterium voor kennismigranten jonger dan 30 jaar.
Het minimum-brutomaandlooncriterium (inclusief vakantiegeld) voor een Europese Blauwe kaart is gewijzigd naar 5.300,64 euro.
Ook in geval van verlenging van een bestaande verblijfsvergunning na 1 januari zal aan het nieuwe loon criterium moeten worden voldaan, meldt PwC.
Het gegarandeerde loon dient maandelijks giraal op een bankrekening op naam van de (kennis)migrant te worden overgemaakt. Een uitzondering op deze regel wordt gemaakt voor de uitbetaling van vakantiegeld en een gegarandeerde eindejaarsuitkering.
Bron: PwC
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen