Nieuwe financiering voor export mkb

Papierwinkel voor export naar UK wordt erger
De regeling is voor transacties van een ton tot vijf miljoen euro.

Invest International lanceert een nieuwe financieringsfaciliteit voor kleine bedragen bedoeld voor mkb-exporttransacties in samenwerking met vermogensbeheerder OHV en exportkredietverzekeraar Atradius Dutch State Business (DSB). In lijn met de strategie om het verdienvermogen van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Het initiatief focust op kleinere exporttransacties die vaak buiten de boot vallen bij traditionele financieringsvormen.

De transacties voor de financieringsfaciliteit worden uitgevoerd vanaf 100.000 euro, tot circa vijf miljoen euro met gebruik van bevoorschotting van wissels. Vermogensbeheerder OHV heeft eenzelfde product de laatste jaren met succes in de markt gezet, maar door de handen ineen te slaan met Invest International en Atradius DSB kan de financieringsoplossing op grotere schaal worden uitgerold en meer mkb-bedrijven bereiken.

Voor de eerste fase maakt Invest International 20 miljoen euro beschikbaar, de start om de mkb-financieringsfaciliteit in de nabije toekomst uit te breiden. 

(ANP)

Gerelateerde artikelen