Nieuwe editie Engelstalig handboek jaarrekeningenrecht Deloitte

Deloitte heeft een nieuwe editie van de publicatie 'The Annual Accounts in the Netherlands; a guide to Title 9 of the Netherlands Civil Code' uitgebracht. Het Engelstalige handboek over het Nederlandse jaarrekeningenrecht is digitaal beschikbaar.

Het handboek biedt een compact en toegankelijk overzicht van de Nederlandse regelgeving voor geïnteresseerden en belanghebbenden (financial officers, consultants, accountants, juristen, enzovoort). Het handboek is geheel geactualiseerd voor recente ontwikkelingen in de wetgeving.
 
Volgens Deloitte zijn internationale ondernemingen niet altijd bekend met de wetgeving op het gebied van de jaarrekening. Vooral de toepassing van Titel 9 op de jaarrekening roept in de praktijk veelvuldig vragen op. Het handboek helpt ondernemingen hierbij.
 
Het handboek concentreert zich vooral op de jaarrekeningen van bv’s en nv’s in Nederland. “Het voornaamste doel is om betekenisvol, relevant en gestructureerd advies te bieden met betrekking tot het toepassen van Titel 9 Boek 2”, aldus Deloitte. Relevant advies wordt tot een bepaalde hoogte ook gegeven voor beursgenoteerde bedrijven (bijvoorbeeld beursgenoteerde nv’s) en bepaalde bijzondere bedrijfstakken.
 
Uitgebreide verwijzingen dienen als leidraad voor de lezer met betrekking tot de diverse artikelen en subartikelen in Titel 9 Boek 2.
 
De auteurs van het handboek (Peter Thomson, Fred van der Giessen en Dingeman Manschot) zijn allen werkzaam bij Deloitte.
 
Het handboek is digitaal beschikbaar via: www.deloitte.nl/annualaccounts
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen