Nieuwe directievoorzitter E.ON Benelux

fallback
Joost van Dijk volgt Jannes Verwer op als directievoorzitter E.ON Benelux.

De heer ir. J.J. Verwer, algemeen directeur van E.ON Benelux, heeft besloten per 1 maart 2005 terug te treden uit zijn actieve loopbaan. De aandeelhouder E.ON Energie AG en Raad van Commissarissen van E.ON Benelux zullen ir. J.F.M. van Dijk, thans
operationeel directeur van E.ON Benelux, benoemen als opvolger van de heer Verwer als voorzitter van de directie. Hij zal deze functie per 1 maart 2005 op zich nemen.

De heer Verwer is gedurende een periode van meer dan tien jaar algemeen directeur geweest van EZH en later E.ON Benelux. Hij zal in ieder geval nog gedurende één jaar als adviseur verbonden blijven aan de onderneming. Joost van Dijk (43 jaar) is ingenieur (Universiteit Twente) en sinds 2001 bij E.ON Benelux werkzaam als operationeel directeur. Daarvoor was hij 14 jaar in dienst van Shell Chemicals waar hij actief was in R&D, engineering, technology and operations. De directie van E.ON Benelux zal na het vertrek van de heer Verwer bestaan uit de heren ir. Joost van Dijk (Chief Executive Officer), dr. Norbert Kostka (Chief Financial Officer) en drs. Edward Sigar (Chief Commercial Officer).