Nieuwe CFO TenneT: Otto Jager volgt Eelco de Boer op

Otto Jager (43) wordt per 1 augustus 2013 benoemd tot Chief Financial Officer van TenneT Holding B.V. Hij zal daarmee toetreden als statutair lid van de Raad van Bestuur. Otto Jager volgt Eelco de Boer (59) op die na een geplande periode van ruim drie jaar per diezelfde datum terugtreedt als CFO van TenneT.

Otto Jager is in 2008 bij TenneT begonnen als Group Treasurer en is sinds 2011 actief als Group Controller. Gedurende zijn loopbaan vóór TenneT bekleedde hij verschillende management functies bij internationale bancaire ondernemingen (Citibank, Citigroup en ING). Otto Jager is Master in Financial Economics, Master in Finance en Executive Master in Finance & Control.

De Raad van Bestuur van TenneT Holding B.V. bestaat vanaf 1 augustus 2013 uit de leden: Mel Kroon (algemeen directeur, CEO), Martin Fuchs (vice-voorzitter), Ben Voorhorst (operationeel directeur, COO), Otto Jager (financieel directeur, CFO) en Lex Hartman (directeur corporate development, CDO).

Na een brede internationale carrière in verschillende bedrijfssectoren is Eelco de Boer sinds 2008 actief als interim bestuurder. Hij startte in 2010 bij TenneT, aanvankelijk als interim-CFO. In 2011 heeft TenneT hem verzocht in dienst te treden en tot medio 2013 als statutair CFO beschikbaar te blijven.

Raad van Bestuur, commissarissen en ondernemingsraad zijn Eelco de Boer zeer erkentelijk voor zijn bijdrage gedurende afgelopen jaren. Onder zijn leiding zijn ondermeer op het gebied van financiering, financiële rapportage en risicomanagement belangrijke stappen gezet. Na afronding en overdracht van zijn werkzaamheden zal Eelco de Boer zijn dienstverband bij TenneT per 1 november 2013 definitief beëindigen.

Curriculum Vitae Otto Jager
Otto Jager, geboren 5 januari 1970 te Geldrop, begon zijn carrière in corporate and investment banking bij Citigroup in New York in 1993 en werkte daarna in Londen en Sydney. Gedurende die tijd adviseerde hij grote bedrijfsklanten met betrekking tot financieringstransacties, zowel aan de kant van vreemd als eigen vermogen.

In 2005 maakte Otto de overstap naar ING Wholesale Banking in Amsterdam. Eerst bij de afdeling Corporate Investments en later als Director Event Finance. In 2008 startte hij als Group Treasurer bij TenneT en was hij verantwoordelijk voor cash management en alle groepsfinancieringen. Drie jaar later werd Otto benoemd tot Group Controller, verantwoordelijk voor interne en externe verslaggeving alsmede het interne controlesysteem.

Otto behaalde een mastertitel in financiële economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (cum laude), een mastertitel in finance aan de University of Wisconsin-Madison (with honours) en een executive master of finance and control aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (cum laude). Hij is een Certified Financial Analyst en Register Controller. Otto woont in Amersfoort, is getrouwd en heeft 4 kinderen.

Gerelateerde artikelen