Nieuwe belangstelling voor overname Hummer

Het Amerikaanse autoconcern General Motors heeft nieuwe biedingen ontvangen voor de overname van haar dochter Hummer en zal deze bestuderen. Dat meldt een dicht bij het dossier betrokken bron aan het Franse persbureau AFP. Het is niet duidelijk hoeveel biedingen het betreft en wie de eventuele overnamekandidaten zijn.

Eerder melde General Motors dat het overnameproject door het Chinese Tengzhong was mislukt en date men de intentie had om Hummer op te doeken. Naar verluidt ging de deal met Tengzhong niet door omdat de Chinese autoriteiten weigerden om de overname goed te keuren.

Een woordvoerder van Hummer kon de nieuwe overnamebiedingen niet formeel bevestigen. “Het is in dergelijke gevallen zoals bij Saab het geval was: wanneer een aangekondigde verkoop mislukt, komen er andere telefoontjes. Het is onze plicht elk bod te onderzoeken. Wij staan open voor elk aanbod tijdens de ontmanteling.”

Eind 2008 was er vanuit de Indiase autoproducenten Tata en Mahindra & Mahindra nog interesse voor de fabrikant van grote en dure automobielen.

 

Gerelateerde artikelen