Nieuw Tijdschrift Financieel Management (nr.1, April-mei 2013) in teken van financiering en werkkapitaal

Op het gebied van financiering zijn het barre tijden voor het bedrijfsleven. De financiële sector is nog verre van stabiel bewijst de recente nationalisatie van systeembank SNS Reaal en de kredietverlening aan bedrijven verloopt al jaren stroef. Ondernemingen hebben dus geen keus dan op zoek te gaan naar alternatieve bronnen voor hun broodnodige (werk)kapitaal.

De eerste editie van Tijdschrift Financieel Management staat in het teken van financiering en werkkapitaal. De volgende onderwerpen komen voorbij:

10 vragen en antwoorden over alternatieve financiering
Voor het hele speelveld van ondernemers is het moeilijker geworden om financiering te krijgen. Zowel kleine als grote ondernemers gaan met lood in hun schoenen naar de bank en krijgen daar vaak nul op het rekest. Maar ondernemers willen ondernemen en moeten dus aan de slag met andere vormen van financiering. Welke andere alternatieve financieringen zijn er eigenlijk en hoe ga je succesvol op zoek? 10 vragen beantwoordt door praktijkexpert Sjoerd Schaafsma.

Cashproblemen bij postbedrijf Sandd
Postbedrijf Sandd is de afgelopen periode geplaagd door flinke cashproblemen. Het bedrijf was overleveraged, alle ratio’s stonden op rood, er waren angel investeerders, geen credit policies en een instabiele cashflow. Een gesprek met CFO Patrick Landman over zijn aanpak van deze financiële problematiek.

De opkomst van de MKB-obligatie
Verschillende alternatieve vormen van financiering maken momenteel hun opmars. De MKB-obligatie bijvoorbeeld. Maar als u hiervoor in aanmerking wilt komen, zult uw onderneming aantoonbaar moeten excelleren in bedrijfsvoering en strategie. Rating en financieringsexpert Fritz Witt legt u uit welke stappen u moet zetten.

Creditmanagement – 5 Best Practices
Aan de debiteurenkant zit veel potentie voor cashflowverbetering en dat zorgt ervoor dat het vakgebied creditmanagement volop in de belangstelling staat. De vijf genomineerden voor de Credit Management Award 2013 (inclusief winnares Lies van Balen van Adaxio) vertellen welke stappen in hun onderneming hebben geleid tot excellent creditmanagement.

Hopelijk biedt dit nummer u de nodige handvaten en inspiratie om uw financiering voor lange en korte termijn te optimaliseren.

Wilt u Tijdschrift Financieel Management ontvangen? Meld u direct aan…

Gerelateerde artikelen