Nieuw PE-fonds

Holland Venture start een nieuw private equity-fonds van 70 miljoen euro. Het fonds focust zich op groei- en buy out investeringen in bestaande ondernemingen. Deze gaan plaatsvinden in een aantal trendgerelateerde groeimarkten in de Benelux.

Het fonds richt zich op ondernemingen met een ondernemingswaarde tussen 5 en 50 miljoen euro. Ze moeten kunnen profiteren van trends als deregulering, demografische ontwikkeling, duurzaamheid en bedrijfsopvolging. Het fonds zal meerderheidsbelangen en minderheidsbelangen met controlerende rechten verwerven.

Per transactie wordt 3 tot 13 miljoen euro geïnvesteerd. Het fonds is het vijfde van de Holland Venture en wordt geleid door Hubert Verbeek en Ewout Prins. De sponsor is Natixis Private Equity (NPE), de private equity-tak van de Franse investeringsbank Natixis.

NPE is de leidende partij in de Franse private equity-markt voor MKBondernemingen. Holland Venture heeft met de verschillende fondsen meer dan 110 investeringen gedaan, voornamelijk in Nederlandse MKBondernemingen.

Gerelateerde artikelen