Nieuw leenplatform voor middelgrote bedrijven

ABN AMRO introduceert samen met Bishopsfield Capital Partners het nieuwe digitaal leenplatform ‘Aymz’.

Het platform richt zich in eerste instantie op bedrijven in de vastgoedsector met een kredietbehoefte tussen de 5 en 30 miljoen euro. In de volgende fase staat uitbreiding naar andere sectoren gepland.

Bedrijven die willen groeien, hebben behoefte aan meerdere vormen van financiering. Het is vaak een uitdagend en intensief proces om dit te organiseren en financiers te vinden. Digitaal leenplatform Aymz biedt hiervoor een oplossing. Het bedrijf kan samen met zijn relatiemanager bij ABN AMRO zijn profiel en kredietbehoefte op het platform invoeren. Institutionele beleggers kunnen dit bekijken en aangeven tegen welke rente en voorwaarden zij willen financieren. ABN AMRO neemt naast de belegger altijd een gedeelte van de financiering voor zijn rekening.

Daphne de Kluis, CEO Commercial Banking ABN AMRO: “We voorzien het liefst zoveel mogelijk bedrijven van krediet. In sommige situaties zijn er meer financieringsmogelijkheden als er naast ABN AMRO ook een investeerder participeert. Onder institutionele beleggers is veel interesse om Nederlandse middelgrote bedrijven te financieren. Praktisch gezien zijn dergelijke investeringen echter vaak ingewikkeld en bewerkelijk voor deze partijen om dat alleen te doen. Met dit nieuwe platform lossen we dit op. Als échte relatiebank zijn we verheugd om Nederlandse bedrijven en institutionele beleggers op een toegankelijke en professionele manier met elkaar te kunnen verbinden via Aymz.”

Steve Curry, Founding Partner, Bishopsfield Capital Partners: “Institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen spelen een steeds belangrijkere rol in de kredietmarkten. Via Aymz krijgen middelgrote zakelijke klanten van ABN AMRO via een efficiënt platform toegang tot een nieuwe kapitaalbron.”

Gerelateerde artikelen