Nedschroef koopt Duitse automotive leverancier CP Tech

Nedschroef neemt de Duitse onderdelenfabrikant CP Tech over. Dat maakte de in Helmond gevestigde producent van bevestigingsmaterialen maandag bekend zonder financiële details te melden.

Met de overname wil Nedschroef, met een jaaromzet heeft van 629 miljoen euro, zijn positie in de autosector verstevigen. CP Tech levert aan diverse grote automerken. De deal is nog niet rond. Eerst moeten de toezichthouders hun goedkeuring geven.

Gilde en Parcom
Nedschroef werd in 2014 door private equity-bedrijven Gilde Equity Management en Parcom Capital verkocht aan het Chinese bedrijf Shanghai Prime Machinery. Bij deze deal kregen de verkopers advies van zakenbank Rothschild, advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en communicatie-adviseur Hill+Knowlton.  

De geschiedenis van Nedschroef gaat terug tot 1894, toen het begon als fabrikant van klinknagels voor de scheepsbouw. In 1994 kreeg Nedschroef ter gelegenheid van zijn honderdjarig bestaan het predicaat 'koninklijk'. Het concern heeft wereldwijd ongeveer 2000 medewerkers, van wie de meesten werken in Duitsland.

Foto: Mathias Hüttenrauch (links, CEO Nedschroef) schudt de hand van Thomas Casey (CEO CP Tech)

Gerelateerde artikelen