Nederlandse verkopen elektrische auto’s blijven groeien

België en Nederland aan kop in Europese groei elektrische autoverkopen

Het aantal verkochte elektrische auto’s over de eerste helft van 2023 is in Nederland bijna verdubbeld in vergelijking met het aantal verkocht elektrische auto die in de eerste zes maanden van 2022 werden verkocht. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Energie Agentschap. Vorig jaar waren dat er 29.499 terwijl de teller eind juni op 58.272 staat; een stijging van ruim 97.5%.

  • verkopen in Zwitserland en Oostenrijk blijven achter
  • aantal verkopen in Nederland bijna verdubbeld, België groeit nog harder
  • Duits verkoopgroei neemt af

België boven Nederland

Opvallend is dat de verkoopstijging in bijna geen enkel ander EU land zo groot is, als bij ons. In vrijwel alle andere landen werden over de eerste zes maanden wel méér elektrische auto’s verkocht maar de stijging was beduidend kleiner in vergelijking met de stijging in ons land. Alleen in Belgie groeide het aantal verkochte elektrische auto’s nog meer dan bij ons: ruim 153%.


Lees ook:


Duitse verkopen hoog

Binnen de EU werden de meeste elektrische auto’s in de Duitsland verkocht -in totaal 220.224- gevolgd door Frankrijk. Ook in Groot Brittannië verkocht de elektrische auto in de eerste helft van het jaar beter dan een jaar geleden. Nederland komt op de vierde plaats. Toch zijn de stijgingen in die landen met respectievelijk 36,5%, 32,7% en 47,7%. Noorwegen stond met een vrijwel gelijk aantal verkopen op plaats vijf.

Spanje, Oostenrijk en Zwitserland

Onderaan de lijst staan Spanje en Oostenrijk en hekkensluiter Zwitserland (23.164). In het Alpenland steeg de verkoop over de eerste twee kwartalen met ruim 28,7% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

In de ééndaagse masterclass ‘ESG ontwikkelingen en rapportering’ gaat u met uw docent in op de ESG (rapporterings)kennis die nu nodig is en dat wat er gaat komen. Schrijf u en uw personeel vandaag nog in voor de opleiding.