Nederlandse financial vindt zichzelf loyaal

De Nederlandse finance professional vindt zichzelf loyaal ten opzichte van zijn werkgever. Dit blijkt uit een onderzoek dat Robert Half International heeft gehouden onder ruim 3500 finance professionals in veertien landen.

Maar liefst 84 procent van de Nederlandse ondervraagde financiële managers geeft aan zichzelf loyaal tot zeer loyaal te vinden. Hiermee zegt men loyaler te zijn dan het gemiddelde van managers in de veertien ondervraagde landen (72 procent) en in Europa (gemiddeld 77 procent).

In hetzelfde onderzoek werd ook gevraagd naar de factoren die doorslaggevend zijn bij het kiezen van een nieuwe werkgever. De Nederlandse antwoorden wijken daarin ook sterk af van die uit de andere geïnterviewde landen.

Een kwart van de ondervraagden in Nederland geeft namelijk aan, na een goede balans tussen werk en privé (49 procent), de bedrijfscultuur een beslissende factor te vinden. Gemiddeld geeft 8 procent ‘company culture’ aan. Nederland scoort met 25 procent dus ruim drie keer zo hoog.
 
Barbara Kollée, Senior Manager Robert Half: ‘Finance professionals in Nederland vinden het nog steeds erg belangrijk dat een bedrijf qua bedrijfscultuur goed bij hen past. Dat zien we bij de werving en selectie dagelijks naar voren komen. Misschien komt daar de hogere loyaliteit ook vandaan, want als je eenmaal een goede match hebt gevonden, geef je dat niet zomaar op. Salaris en een goede werk/privé balans blijven natuurlijk belangrijk, maar in Nederland moet werk vooral echt leuk zijn. Iedereen die regelmatig te maken heeft met werknemers in andere landen ziet dat de Nederlander hierin duidelijk verschilt van de andere landen.’
 
 

Gerelateerde artikelen