Bedrijven beducht voor vreemde valuta

Bedrijven beducht voor vreemde valuta
Bezwaren tegen allerhande valuta blokkeren internationale groei.

Bijna een kwart (23%) van de Nederlandse bedrijven wil geen zakendoen met bedrijven die buitenlandse valuta hanteren. Die beslissing heeft gevolgen voor hun groei. Zo geeft een kwart van de financieel verantwoordelijken aan dat het mijden van meerdere valuta hen ervan weerhoudt om internationaal te groeien. Andere bedrijven kiezen er bewust voor om in het eurogebied te blijven: 28 procent doet alleen zaken in landen die euro’s gebruiken, ondanks dat dit de groei van het bedrijf kan remmen.

Dit blijkt uit onderzoek van betalingsbank Banking Circle. Het onderzoek is uitgevoerd onder 511 financieel (mede)beslissers of eindverantwoordelijken binnen organisaties die internationaal zakendoen.

Niet alleen de vreemde valuta vormen een struikelblok, bedrijven ervaren meer blokkades in het internationaal zakendoen. Zo denkt een derde (33%) van de financieel verantwoordelijken dat het volle potentieel van hun organisatie niet wordt benut vanwege de lasten die internationaal zakendoen op dit moment met zich meebrengt.

Als bedrijven wel opstaan om met verschillende valuta te werken, betekent dit niet dat ze er geen voorwaarden aan stellen. 36 procent van de bedrijven geeft aan in maximaal drie verschillende valuta zaken te willen doen.

Gerelateerde artikelen