Nederlandse bedrijven blijven investeren in ICT

Tweederde van de Nederlandse bedrijven gaat in de periode 2009-2011 investeren in ICT, zo blijkt uit de Nationale ICT - Enquête 2009. Ondanks de slechte economische omstandigheden besparen Nederlandse bedrijven niet op de ICT-investeringen.

In eerste instantie wordt vooral geïnvesteerd in bedrijfssoftware. Investeringen in hardware staan tweede op de verlanglijst. Kostenbesparing, efficiencyverbetering en vervanging van verouderde software worden als voornaamste redenen genoemd om te blijven investeren.
 
Bij het grootste gedeelte van de ondervraagde bedrijven zijn inmiddels belangrijke interne processen geautomatiseerd. Maar er is nog een aantal processen dat verder geoptimaliseerd moeten worden. 85 procent van de bedrijven geeft aan dat de financiële administratie (boekhouding en facturering) geautomatiseerd is.

Hetzelfde geldt voor de salarisadministratie. Wat betreft het automatiseren van de personeelszaken (e-hrm) en de projectadministratie valt er voor veel bedrijven nog winst te behalen. Minder dan de helft van de bedrijven heeft deze processen geautomatiseerd.
 
De Nationale ICT – Enquête 2009, een initiatief van AFAS ERP Software, geeft een goed beeld van de plannen binnen het Nederlandse bedrijfsleven voor investeringen in ICT en de automatisering van werkprocessen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 2516 bedrijven.

Gerelateerde artikelen