Nederlanders met aanvullend pensioen gaan erop vooruit

Gepensioneerden die, naast een AOW-uitkering, pensioen hebben opgebouwd of een lijfrente-uitkering ontvangen, krijgen volgend jaar een iets hoger bedrag bijgeschreven op hun rekening. Dit blijkt uit cijfers van salarisdienstverlener ADP op basis van belastingtarieven, premies en heffingen in 2015.

Nederlanders met een aanvullend pensioen van 500 euro krijgen 1,50 euro per maand meer dan afgelopen jaar, bij 750 euro is dit 2,20 euro. Degenen met een aanvullend pensioen van 2.500 euro krijgen 10,50 euro extra bijgeschreven.
Volgens ADP houden gepensioneerden meer over hoewel het belastingtarief in de eerste schijf stijgt: de bijdrage voor de Zorgverzekeringwet (ZVW) daalt namelijk per 1 januari van 5,4 naar 4,85 procent.
De loonstrookverwerker waarschuwt er wel voor dat de algemene heffingskorting volgend jaar wordt afgebouwd voor inkomens vanaf circa 20.000 euro. De verschuldige inkomstenbelasting wordt meestal pas naderhand berekend en het kan dus zijn dat sommige gepensioneerden, volgend jaar meer heffingskorting ontvangen dan waar zij recht op hebben. Die moet dan achteraf worden terugbetaald.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen