Nederland roept EC op CO2-uitstoot snel aan te pakken

Nederland heeft samen met 14 andere landen de Europese Commissie (EC) gevraagd vaart te maken met het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

De oproep kwam van de Green Growth Group, een groep waar veertien Europese lidstaten en Noorwegen bij zijn aangesloten. In een verklaring ondertekend door de milieuministers van de vijftien landen feliciteren ze de EC met de ambitieuze stappen die gezet zijn om de Europa om te vormen tot een koolstofarme economie. Echter, zij vragen de Commissie nog meer haast te maken met het implementeren van de daartoe bestemde beleidsmaatregelen.
Een van de acties waarvoor gepleit wordt is de hervorming van het emissiehandelssysteem op korte termijn opdat het beter gaat functioneren. Op dit moment is er een overschot aan emissierechten waardoor de prijs laag is. De ministers stellen voor om snel over te gaan tot het vasthouden van een deel van de rechten. Een maatregel die op dit moment voor pas over vier jaar gepland staat.
Ook wordt in de verklaring gepleit snel te beginnen met het implementeren van het beleid dat voortvloeit uit de 2020 en 2030 klimaat en energie raamwerken.
De oproep werd ondertekend door de milieuministers van België, Estland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Slovenië, Spanje, Zweden, Groot-Brittannië en Nederland.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen